Seuraavassa näkyvintä edistymistä viimeisen kuuden viikon ajalta. Töitä on tehty enimmäkseen alakerran leikki-/ruokailuhuoneessa ja peräkamarissa, mutta jonkin verran myös keittiössä.


Keittiön lattiassa olleen muovimaton alta paljastui, että puupinnalla on aikanaan ollut pirttikalusto samalla paikalla melko kauan.

 


Leikkihuoneen lattian kannakkeet oikaistiin, pohjaan lisättiin eristettä ja ilmansulkupaperi, ja lopuksi putsatut lattialaudat laitettiin takaisin paikoilleen.

 


Auki käyneet lattiat saatiin hienosti samaan tasoon useamman huoneen välillä, joten kynnysten laitto on "vapaaehtoista". Kuvassa leikkihuoneen ja eteisen välinen käytävä.

 


Leikkihuoneen katon koolaus. Kattoa piti myös oikaista, korkeuseroa huoneen eri puolilla oli enimmillään parin laudan verran (näkyvät katon keittiön puoleisessa reunassa).

 


Keittiön lattian eristeiden tarkistus ja lisäys meneillään. Samalla vedettiin tiskialtaalta lähtevä viemäriputki ja joitakin sähköjä.

 


Leikkihuoneen katossa uudet paneelit ja seinissä huokolevyt. Varaajalle menevä kylmävesiputki hakee reittiään seinällä, ja lattialla pinossa keittiöön hankittuja uusia lattialautoja.

 


Leikkihuoneen ja peräkamarin välisen oven yläpuolella oli hirsiseinä häiritsevän paljon kiero. Seinä oikaistiin laittamalla molemmille puolille paksuhko vaneri, jotka tiukattiin seinää vasten kourallisella kierretankoja ja muttereita. Mutterit menivät leikkihuoneen puolella sopivasti piiloon oikaisemalla huoneen kiilamaisuutta.

 


Peräkamarin puolella mutterit täytyy piilottaa levyttämällä seinää paikallisesti hieman paksummin. Kuvassa pari kierretankoa vielä katkaisematta.

 


Leikkihuoneen seinät pohjamaalattu, seinän boordilista sekä kattolistat paikoillaan ja maalattu, samoin kattopaneelit maalattu.

 


Leikkihuoneen seinissä tapetti, jonka raidat eivät kovin hyvin näissä kuvissa näy. Lipasto on suvun wanha kaluste, jonka meille ehosti pintakäsittelyalan opiskelija.

 


Kaakeliuunin vieressä tapetti loppuu palomuurin reunalle, jota tullaan vielä siistimään listoilla. Uunin edessä näyttää olleen jonkinlainen suojapelti.

 


Keittiön uusi lattia paikoillaan. Lattia jatkuu keittiön ja leikkihuoneen välillä ilman kynnystä. Keittiön katossa huoneen poikki kulkeva hirsikerros on (toivottavasti) lopullisessa korkeudessaan.

 


Keittiön ja olohuoneen väliin tulevan parioven (samanlainen kuin keittiön ja leikkihuoneen väliin tulee) aukko.

 


Peräkamarin lattian eristys meneillään. Ulkoseinien viereen meni levymäistä puukuitueristettä ja muu vajaus täytettiin purulla. Peräkamarin ulkoseinissä oli jo ennestään huokolevyt, jotka tässä kuvassa on jo pohjamaalattu.

 


Tuohon peräkamarin ja keittiön väliseen sisäseinään jätetään hirret näkyviin.

 


Pahaa-aavistamaton punainen uuni.

 


Peräkamarin katon koolaukset, kiiloja tarvittiin koolausten alle tässäkin huoneessa.

 


Peräkamarin lattia paikoillaan.

 


Paneelit kattoon, kattolistat paikoilleen, molempien maalaus, tapetti seinään ja simsalabim: peräkamari näyttää tältä!

 


Kylpyhuoneen laatoituksesta jäi yli valkoisia seinälaattoja, jotka lätkäistiin sopivalla joustavalla laastilla tiiliuunin pintaan. Pieniksi somisteiksi hankittiin luukun ympärille ja uunin yläreunaan boordilaattoja.
 


Valkoisen saumalaastin jälkeen uuni on vallan komia.
 


Väliovikin paikoillaan, jotta edes osa pölystä pysyisi peräkamarin ulkopuolella. Lattiamaali ja pientä viimeistelyä uupuu, mutta niiden jälkeen pääseekin jo sisustamaan tätä työ- ja askarteluhuoneeksi.