Ostohetkellä talon keittiön osana oli iso ruokakomero. Yhdistimme tilat yhdeksi keittiöksi, ja komerossa ollut pikkuikkuna ei sopinut tulevaan keittiöön. Tuo ikkuna siirrettiin saunaan, ja keittiöön hankittiin erään naapurikunnan ikkunavalmistajan varastosta sopivasti löytynyt kiinteä 6x9-ikkuna. Avattavuus olisi voinut olla plussaa, mutta kiinteä oli edullinen ja saahan siihen ikkunalaudan kasveja tms. varten, ilman huolia siitä että tavarat putoavat jos ikkunaa avaa.


Lähtötilanteessa seinässä oli vanhan ikkunan kokoinen aukko.


Uusi ikkuna on erikokoinen ja keittiösuunnitelman mukaisesti hieman eri paikassa kuin vanha, mutta konesahalla syntyy hirsiseinään aukkoja melko kätevästi. Aukon alla näkyvät karapuut, jotka laitettiin aukon pystysivuille. Karapuiden hahlojen sahaaminen kapeaan aukkoon oli varsin hankalaa.


Paikallinen sähkömies on aloitellut talon sähköjen nykyaikaistamisen. Uusi ryhmäkeskus on paikoillaan keittiön katon hirsipalkissa.


Karapuut ja uusi ikkuna laitettuna paikoilleen. Vanhan ikkuna-aukon kohdalle tehtiin kevyehkö rakenne tukemaan ikkunaa sekä seinärakenteita (vuorilaudat/tuulensuojalevy/eriste ja sisäpuolelle levytys).


Tässä välissä täytyi käväistä Italiassa. Milanossa on suuruudenhullu rautatieasema.


Ulkoverhous ja raamilaudat paikoillaan. Ulkonäkösyistä ikkunaan tarvitsee vielä laittaa ristikko (eli yksi vaakasuuntainen kapula puolittamaan ruutu) ja seinä pitää maalata. Hyvä tuli, ja keittiöstä näkee aikanaan kauhan tai tiskiharjan varresta sisäpihalle.