Yläkerran käytävältä on useampi ovi kylmälle vintille, ja vähemmän tilavalle puolelle oli rajattu pieni komeron tapainen tila (kts. pohjapiirustus aiemmassa postauksessa). Jossain vaiheessa mietimme siihen wc:tä, mutta siihen tila olisi ollut liian pieni. Lopulta joku keksi tehdä siihen “upotetun” vaatekomeron lasten vaatteille, ja koska tila sopii siihen hyvin ja säilytystilaa aina tarvitaan, komero päätettiin toteutettaa. Ullakon “komerotilan” ovi oli tuossa portainen yläpään vieressä.



 

Ullakon ovi ja sopiva pätkä käytävän seinää otettiin irti ja komeron kylmään suuntaan olevat seinät eristettiin tuulensuojalevyllä ja puukuituvillalla. Eristeen päälle tuli jälleen ilmansulkupaperi, jonka jälkeen kattoon paneli ja seiniin huokolevy + sama tapetti kuin käytävälle. Lattiapinta komeron sisällä on ukin aiemmasta remontista ylijäänyttä laminaattia. Komeron sisuskaluiksi laitettiin itse kalustelevystä tehdyt hyllyt molemmille sivuseinille sekä vaatetanko takaseinälle. Ovet ovat Hämeenlinnan ylijäämävarastolta hankitut “jotkut ovet”, jotka katsottiin sopiviksi tuohon.







 

Alla olevissa kuvissa käytävä on liki valmis. Komeron ovista puuttuvat (kuvassa) vetimet ja ullakolle vievät ovet kaipaavat ehostusta. Kuvien kalusteista vain makuuhuoneen ovenpielessä oleva kaappi/lipasto tulee varmasti jäämään käytävälle, se löytyi samaisesta ylijäämäpaikasta kuin komeron ovet. Vaan kyllähän on mainio ja tilava vaatekomero ipanoilla, ei tarvitse hukata tilaa irtokalusteiden kanssa.



 

Talon portaikko oli ymmärrettävästi rakennettu yksinkertaisesti, siten että yläkerran lattiapalkki (-hirsi) jatkui portaidenkin kohdalla ulkoseinään asti. Tämä rajoittaa vapaata korkeutta portaissa (kohta näkyy jotenkuten kuvissa alla), mutta ilmeisesti aiemmat asukkaat olivat sen verran lyhyempiä, ettei tämä ollut heille ongelma. Meidän perheemme jäsenet joutuisivat portaissa kulkiessaan kumartelemaan, ja koska se voi olla lapsi sylissä hankalaa, päätimme tehdä välipohjaan viisteen portaiden kohdalle.

 

Ullakon puolelta purettiin lattiaa ja seinää sen verran, että sahalla sai lattiasta ja seinästä sopivan palan pois. No, seinä tyhjennettiin kokonaan purusta ja tilalle laitetiin uudet eristeet. Viistekohtaan tuli uusi tikapuiden tapainen rakenne eristeitä ja pintamateriaaleja varten. Näkyvällä puolella portaikossa on alkuperäistä vastaava paneli, ja nurkat on siistitty reunalistoilla. Nyt mahtuu portaissa kulkemaan selkä suorana.